fakti.bgснимка: Туитър Изключително рядка синя пчела, която за последно е видяна

...
fakti.bgснимка: Туитър Изключително рядка синя пчела, която за последно е видяна
Коментари Харесай

Откриха смятана за изчезнала рядка синя пчела

fakti.bg

фотография: Туитър 

Изключително рядка синя пчела, която за последно е забелязана преди четири години, е открита от откривател на Природонаучния музей във Флорида, оповестява CNN.

„ Металическото насекомо синя каламинта е било намерено единствено в четири области, „ общо 16 квадратни благи от борови храсталаци до езеро Уейлс Ридж във Флорида “, споделя музеят в известие.

Откритието бележи необикновен пробив, до момента в който учените се надпреварват да научат повече за синята пчела, която сега е включена в Държавния проект за деяние за дивата природа на Флорида като тип с най-голяма потребност от запазване.

 

 

Long-Lost Ultra-Rare Blue Bee Discovered In Florida | https://t.co/NaeTmmRLBhhttps://t.co/YEXGrL3iuk
— Dave Gorman (@LiberalismFive) May 17, 2020
„ Бях отворен за опцията въобще да не намерим пчелата, тъй че първият миг, когато я забелязахме в полето, беше в действителност трогателен “, споделя в известието докторантът Чейс Кимъл, който откри пчелата.

Тя е известна с неповторимия си метод за събиране на пъстър прашец.

" Ние наблюдавахме лъскавата синя пчела, която сграбчва цветето и трие главата си върху горната му част два или три пъти, преди да премине към друго цвете ", сподели Кимъл пред CNN. " Като четяхме за това неповторимо държание, бяхме много шокирани, само че доста повече, откакто го видяхме ", добави той.

Въпреки че намирането на синя каламинта успокои учените, че пчелата към момента съществува, без значение от въздействието, което хората са оказали върху околната ѝ среда, към момента е малко известно за държанието, биологията и потребностите на местообитанията на типа.

Кимъл и неговият консултант Джарет Даниелс понастоящем работят върху двугодишен проучвателен план за установяване на актуалната популация на синята пчела и навиците на гнездене и хранене на типа.

Преди откритието сини пчели са засичани единствено на четири места по южната част на билото на езерото Уелс Ридж. Тази пролет Кимъл съумял да запише синята пчела в седем нови области, в които в никакъв случай не е била забелязвана, доказвайки, че известният им обсег е по-голям, в сравнение с учените считат.

Самотната по природа пчела не живее в огромна колония. Всяка женска построява гнездо и не се грижи за своите дребни. Проектът ще разреши на учените да схванат повече за навиците и желанията на гнездене на пчелите, нито един от които сега не им е прочут.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР